Молитва, яка за 5 секунд може змінити ваше життя!

Молитва, яка за 5 секунд може змінити ваше життя!

Ці молитви — немов «сигнали нашої любові», які ми посилаємо Богові.  

Попри наші, часом добрі, наміри щодня виділити час для молитви, ми забуваємо про це, зіткнувшись із прозою життя. З іншого боку — можемо щодня молитися вранці, але не дозволяємо молитві наповнювати собою решту нашого дня. Одне з вирішень обох цих проблем — короткі молитви, що схожі на «сигнали нашої любові», послані Богові.

Цей вид молитви займає лише кілька секунд, але може значно вплинути на наше життя.

Святий Франциск Сальський заохочує всіх молитися короткими молитвами:

«Отже, часто прагніть Бога (…) короткими, але палкими поривами серця. Просіть Його допомоги. Падайте в дусі до підніжжя хреста. Поклоняйтесь Його доброті. Часто звертайтеся до Нього у справі свого спасіння. Віддавайте Йому свою душу тисячу разів на день. Вдивляйтеся внутрішнім зором у Його лагідність. Простягайте руки, як маленькі діти до свого батька, щоб Він вас провадив (…) Поставте Його у своїй душі, як стяг, і робіть тисячі рухів серця, щоб розпалити в собі Божу любов».  

Молитва від серця

Хоча за два тисячоліття існування Церкви написано багато прекрасних молитов, св. Франциск зазначає, що найкраща молитва — та, яка йде просто з серця.

Наприклад, протягом дня можемо час від часу просто вимовляти слова «Ісусе, люблю Тебе». Коли з нами стається щось добре, можна подякувати за це словами «дякую Тобі, Ісусе». А коли щось не вдається, варто помолитися словами «пробач мені, Ісусе». Правда ж, просто?

Окрім того, св. Франциск Сальський вважає, що короткі молитви — це наш обов’язок, незалежно від поточного стану нашого духа.

«Без них ніхто не в змозі провадити справжнє споглядальне життя, а щоденне життя буде недосконалим, якщо в ньому немає коротких молитовних закликів. Без них відпочинок стає лінощами, а робота — мукою. Тому я заохочую вас прийняти короткі молитви з радістю і не забувати про них ні за яких обставин».

Той, хто шалено закоханий, часто протягом дня надсилає коханій людині текстові чи електронні повідомлення. Так само ми можемо надсилати Богові знаки нашої любові під час своїх щоденних занять. Це допоможе скерувати всі наші справи до Бога, а можливо — навіть убереже від різних спокус. Присвятіть просто зараз п’ять секунд для молитви, посилаючи Богу короткий сигнал своєї любові.

Джерело