Молитва за людей, які роблять нам боляче

Молитва за людей, які роблять нам боляче

Є люди, через яких ми страждаємо. Свідомо чи ні, навмисно чи ні, вони ранять нас. Нам завдають болю їхні слова, приниження, деспотизм, безвідповідальність, невірність, перепади настрою, забудькуватість, необережність…

Можемо відплатити їм тим же, “щоб вони могли бачити, як це”, “щоб вони все відчули на своїй шкурі”, або ж спробувати змиритися  з ними, бути відвертими і намагатись припинити їх негативну поведінку.

Можна  уникати проблеми, роблячи вигляд, що нічого не сталося, пускати речі на самоплин. Однак відомо, що часто жодне з цих рішень не працює.

Радо і легко молимось за тих, кого любимо. Та молитися за тих, через кого терпимо, – значно складніше.

Однак молячись за того, хто робить нам боляче, ми даємо собі можливість чесно відпустити жаль і гіркоту. І робимо це з Тим, хто всесильний і може виправити будь-яку ситуацію.

Віддати Богу те, що ми не можемо контролювати, чого ми не можемо змінити, – це найкраще, що можемо зробити.

Будьмо певні, що якщо будемо молитися з вірою та любов’ю за тих, хто нам заподіяв шкоду, Бог діятиме. Не чекаймо негайних результатів. Просто довірмося.

Молитва за людину, яка ранить мене

Отче всього добра,

Отче любові,

благословляю Тебе, люблю Тебе,

і дякую за те, що Ти дав нам з любові Ісуса.

Дякую за те, що у світлі Святого Духа ми розуміємо, що Він – Світло, Істина, Добрий Пастир, Хто прийшов, щоб ми мали життя вповні.

Я хочу, Отче, довірити Тобі твого сина (дочку) сьогодні, Ти знаєш його ім’я. Я поручаю його (її) Тобі, щоб Ти дивився на нього (неї) оком Батька, щоб Ти глянув на все його (її) життя.

Ти знаєш його (її) серце і всі рани цього серця.

Ти знаєш все, що він (вона) хотів зробити, а не зробив.

Ти знаєш, що він / вона зробив злого, і що недоброго йому було зроблено.

Ти знаєш його (її) обмеження, помилки та гріхи. Ти знаєш поведінку та комплекси його життя.

Сьогодні просимо Тебе, Отче, через любов Твого Сина – Ісуса Христа, сповни благодаттю Святого Духа цього брата (сестру), і теплом твоєї любові, яке лікує, пронизай усі таємні закутки його (її) серця.

Ти, що лікуєш розбиті серця і рани, зціли цього брата (цю сестру). Прийди в його (її) серце, Господи. Так само, як Ти зайшов у дім, де були перелякані учні, кажучи: “Мир вам!”

Прийди в це серце і дай йому спокій. Наповни його любов’ю. Знаємо, що любов усуває страх. Увійди у це життя і зціли це серце. Знаємо, Господи, що ти робиш це кожного разу, коли ми просимо Тебе.

Просимо разом з Марією, нашою Матір’ю, яка була присутня на весіллі в Кані Галілейській, коли закінчилося вино, і яку Ти вислухав, перетворивши воду у вино.

Переміни  це серце, зроби його щедрим, лагідним, добрим. Господи, нехай у цьому браті (цій сестрі) проростуть плоди Твоєїї присутності.

Обдаруй його (її) плодами Святого Духа.

Нехай Дух благословень зійде на нього (неї), щоб він міг щодня шукати Бога, жити без будь-яких комплексів.

Дякую, Господи, за те, що Ти робиш сьогодні у його (її) житті. Дякую Тобі всім серцем за те, що зцілюєш нас.

Ти звільнив нас.

Ти розриваєш наші ланцюги і відновлюєш нашу свободу. Дякую Тобі, Господи, що зробив нас храмом Святого Духа і що цей храм не може бути зруйнованим, тому що він є Божою домівкою.

Дякую, Господи, за віру, за любов, які Ти вклав у наші серця. Який величний ти, Господи! Будь благословенний та прославлений!

Джерело